2014. június 20., péntek

Jenny Collins: Szeretni kutyulásig. Kutyák, kamaszok, első csók


(forrás: Wikimédia)

Az első csók sorozat 3 darabja nem örvend osztatlan népszerűségnek a tinik körében, azonban a könyvet olvasva újraéltem ifjúságom egyes pillanatait.
A kutyabarát Allie nyári szünidejét munkával tölti, édesanyja kutyaszalonjában napközit nyit, hogy segítsen az elfoglalt gazdiknak kedvenceik elhelyezésében. A terv már önmagában sem egyszerű, azonban tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Allie barátnője elutazott, így a lány segítség nélkül marad.  Felbukkan egy (helyes) fiú és tanúja lesz Allie nem éppen szerencsés kimenetelű akcióinak, ráadásul a srác felkelti a figyelmét az iskola üdvöskéjének a gazdag és szép Megannak. Kezdetét veszi a rivalizálás a két lány között, melyben látszólag Allie vesztésre áll...

Allie leginkább kutyasétáltatás közben keveredik bajba. A kedvenc részemben Megan ölebe Beyoncé (pudli) megtámad egy gazdájával a parkban sétáló kiskutyát, Eiffelt (francia bulldog).

"A férfi elsiet, kezében Eifellel, de az én megpróbáltatásaim még csak most kezdődnek. Látom a kutyáimat, de bárcsak ne látnám! Egytől egyig bajt kevernek. Rufus (labrador retriver keverék, barna és medvére hasonlít, Allie kutyája)és Borz (félig husky, félig farkaskutya) a park közepén fekvő tavacska felé rohannak el, és most a vízben lubickolnak, ami pedig tilos.
De ők legalább nincsenek az emberek útjában. Nem úgy a többiek. Emmy (németjuhász skótjuhász keverék, de kicsi, mosómedvéhez hasonlít) felborított egy kocogót, aki nem vette észre, és beleakadt a pórázába. A lány most a földön ül, és a térdén lévő horzsolást nézegeti. Maggie (ír szetter) meglátott egy madarat, és most azt kergeti rémes ugatás közepette. Pitagorasz (fekete újfunlandi) egy kislány előtt áll. A lány jégkrémet szorongat, és Pi azt nyalogatja óriási nyelvével. A kislány persze bőg. Dash (welsh corgi) pedig egy gördeszkás srácot üldöz, kis hátsója fel-le pattog a nagy rohanásban.
Azt sem tudom, hol kezdjem. Nem rohanhatok egyszerre hatfelé, ráadásul Beyoncé ádázul igyekszik kiszabadulni a szorításomból.  Legszívesebben sírva fakadnék, de az nem sokat segítene.
- Ez a te kutyád? - kiált oda a jégkrémes kislány anyukája.
- Be kéne fognod ezeket a kutyákat! - teszi hozzá a kocogó.
- Nem ismered a szabályokat? - ordít egy harmadik. - Kutyáknak a tóban fürödni tilos!
Egyszerre mindenki velem ordibál.[...]
- Ahogy elnézem jól jönne egy kis segítség - szól egy ismerős hang.
Megpördülök és Jackkel (a helyes srác) és Barkley-val (Jack spánielje) találom magam szemben."
(Jenny Collins: Szeretni kutyulásig. Szeged, Könyvmolyképző, 2011. 122-123. o.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése